Tämä on siis muunnelma perus aurinkokuivatusta tomaatista tehdystä salaatista. Majoneesista huolimatta hyvin raikkaan makuinen, kunhan et läträä koko kastiketta salaattiin :)

 

Mozzarella-tomaattisalaatti

1 Annos

 

n. paketillinen mozzarellaa (niitä missä on neste mukana ja yksi klöntti)

salaatinlehtiä reilusti( käytin itse normaalia jääsalaattia, paremmin ehkä käy joku rapeampi vaihtoehto)

1 tomaatti

n. 4-6 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä

rucolaa jos pitää

Vähän mustapippuria

 

Pese salaatti ja kuivaa se talouspaperin päällä. Revi salaatti sopiviksi paloiksi suoraan lautaselle. Pilko mozzarella ja tomaatti pieneksi kuutioksi ja ripottele salaatin päälle. Nostele hieman kuivattuja aurinkotomaatteja annoksen päälle. Lisää rucolaa haluamasi määrä. Pyöritä pippurimyllystä pari kierrosta salaatin päälle.

 

Raikkaampi majoneesi

 

2 munankeltuaista

2 rkl hieman makeaa sinappia

2 rkl sitruunamehua

suolaa, valkopippuria, paprikamaustetta maun mukaan

n. desi öljyä(tähän on hyvä esim. auringonkukkaöljy taikka maun mukaan joku vastaava)

 

Valuttele munankeltuaiset ja laita ne kulhoon. Lisää sinappi ja mausteet. Sekoita hieman sähkövatkaimella tai tehosekoittimessa. Lisää sitruunamehu ja sekoita lisää. Jatka sekoittamista ja tiputtele hieman kerrallaan öljyä sekaan. Kun kastike alkaa sakeutua, niin voit alkaa valuttamaan öljyä ohuena norona, kunnes kastike on sopivan paksuista.

 

Eikun syömään! :)

Pienenä vinkkinä että, salaattiin voi lisätä makunsa mukaan myös paahdettuja pinjansiemeniä tms.